RSS

Τα πάντα για τις σκιές

Πως θα διαλέξω την κατάλληλη μορφή σκιάς;
• Η σκιά σε μορφή σκόνης είναι το πιο παραδοσιακό, δημοφιλές και αξιόπιστο προϊόν. Ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες και χάρη στην ξηρή υφή του διαρκεί περισσότερο.

• Η σκιά σε μορφή μολυβιού είναι η πιο εύχρηστη απ' όλες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία ούτε χέρι ακριβείας. Κάθε γυναίκα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για το μακιγιάζ της. Προσοχή, όμως, γιατί έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα λιώνει πάνω στο μάτι και μουτζουρώνει.

• Η σκιά σε μορφή κρέμας δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Τα ενυδατικά συστατικά της απορροφώνται από το δέρμα, γι' αυτό είναι καλύτερα ανεκτή από τις πιο ξηρές επιδερμίδες. Η ρευστή μορφή της είναι, όμως, ο λόγος που την κάνει να διαρκεί λιγότερο από τη σκιά σε σκόνη.

Με ποιο Βουρτσάκι θα απλώσω τη σκιά;
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, υπάρχουν δύο είδη: Ένα με μαλακές τρίχες στην άκρη και ένα άλλο με σφουγγαράκι. Το πρώτο χρησιμοποιείται για να απλώνει τη σκιά στις γωνίες των ματιών και το δεύτερο για να απλώνει το χρώμα σύρριζα στις βλεφαρίδες.

Σωστή επιλογή χρωμάτος.
Για τα περισσότερα lοοκ χρειάζονται τρία βασικά προϊόντα. Μία σκούρα σκιά για τη γραμμή των βλεφαρίδων, μία μέτρια για τα βλέφαρα και μία πιο ανοιχτή για το φωτισμό της εσωτερικής γωνίας και της γραμμής πάνω από τα φρύδια. Αυτές οι τρεις σκιές θα πρέπει να ανήκουν στην ίδια χρωματική γκάμα, για παράδειγμα από σοκολατί μέχρι μπεζ ή από ροζ μέχρι μοβ.

Η επιλογή του σωστού χρωματολογίου εξαρτάται από την επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά σας.

• Ανάλογα με την επιδερμίδα: Οι γυναίκες με σκούρο ή σταρένιο δέρμα δείχνουν πιο ωραίες με ζεστά φωτεινά χρώματα, όπως το χρυσό και το σομόν. Οι παγωμένες αποχρώσεις του λευκού, του γκρι και του γαλάζιου κολακεύουν περισσότερο τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

• Ανάλογα με τα μάτια: Τα ανοιχτόχρωμα μάτια δείχνουν πιο όμορφα με τα χρώματα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το φυσικό τους στο κυκλικό φάσμα των χρωμάτων. Στα γαλάζια ταιριάζει το πορτοκαλί και στα πράσινα το κόκκινο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε ακριβώς αυτά, αλλά καλό θα είναι να κινηθείτε σε αυτές τις αποχρώσεις. Για παράδειγμα, επιλέξτε μπρονζέ τόνους για τα γαλάζια μάτια και μπορντό για τα πράσινα, ενώ για τα καστανά όποια σκιά θέλετε.

• Ανακαλύψτε το μαγικό χρώμα: Δαμασκηνί.
Αναδεικνύει τα μπλε και τα πράσινα μάτια κάνοντας τα να δείχνουν ακόμη πιο μπλε ή πράσινα. Παράλληλα, φωτίζει τα καστανά μάτια συμβάλλοντας στο να φαίνεται το χρώμα τους πιο ενδιαφέρον.

Πως πρέπει να απλώσω την σκιά ανάλογα με το σχήμα των ματιών;
Υπάρχουν σαφείς κανόνες για κάθε σχήμα. Ιδανικά θα πρέπει να έχετε στη διάθεση σας τρεις σκιές σε τρεις διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος: μία ανοιχτή, μία μεσαία και μία πιο σκούρα.
• Στα αμυγδαλωτά μάτια: Κάντε μία γραμμή με τη σκούρα σκιά σύρριζα στις πάνω βλεφαρίδες και απλώστε την ανοιχτόχρωμη απόχρωση στο υπόλοιπο πάνω βλέφαρο. Για να χαρίσετε ένταση στο βλέμμα απλώστε με το πινελάκι την ίδια σκιά και στο κάτω βλέφαρο.

• Στα στρογγυλά μάτια: Απλώστε την ανοιχτόχρωμη σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού. Στην εξωτερική βάλτε μία σκιά με μέτρια φωτεινότητα. Τονίστε τη γραμμή των πάνω και των κάτω βλεφαρίδων με ένα μολύβι. Έτσι, θα ζωηρέψετε το βλέμμα.

• Στα σχιστά μάτια: Απλώστε την ανοιχτόχρωμη σκιά στο πάνω βλέφαρο. Με τη σκιά της μεσαίας φωτεινότητας τονίστε το τόξο του φρυδιού. Με τη σκούρα σχηματίστε μία γραμμή σύρριζα στις βλεφαρίδες. Έτσι, θα χαρίσετε όγκο στα μάτια.

Πως θα τονίσω το βλέμμα μου;
Σχηματίστε το περίγραμμα με ένα μαλακό μαύ­ρο ή σκούρο καφέ μολύβι. Σβήστε ελαφρώς τη γραμμή με το δάχτυλο με φορά από την εσωτερι­κή προς την εξωτερική γωνία. Έτσι, το αποτέλε­σμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Tip: Για πιο φυσικό Ιοοκ υγράνετε λίγο το μολύβι.


Ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για γα τονίσω το περίγραμμα των ματιών μου;
Μια παχιά γραμμή σε καφέ -και όχι σε μαύρο-κολακεύει τα μάτια χωρίς να φαίνεται υπερβολικό για το βράδυ. Είναι προτιμότερο να περάσετε τη γραμμή σύρριζα στις πάνω βλεφαρίδες και αμέ­σως μετά να απλώσετε σκιά στο πάνω βλέφαρο έ­τσι ώστε να γίνει ένα με τη γραμμή.

Πως μπορώ να κάνω τα μάτια μου να φαίνονται μεγαλύτερα;
Αν είναι μικρά, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το μολύβι στην εσωτερική γωνία. Αν τα βλέφαρα είναι «κουκουλωτά», προτιμήστε μία μέτρια απόχρώση, για παράδειγμα γκρι, γιατί το μαύρο μο­λύβι κάνει τα μάτια να φαίνονται ακόμη πιο «κλει­στά». Λίγη ανοιχτόχρωμη σκιά κάτω από το τόξο των φρυδιών και στην εσωτερική γωνία θα τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα.

Τα μυστικά των χρωμάτων

• Οι τόνοι του μπρονζέ, ειδικά οι ζεστοί και οι κιτρινόχρωμοι, κάνουν τα μάτια σέξυ και δίνουν την εντύπωση ότι μόλις γυρίσατε από τις διακοπές. Διαλέξτε σκιές στις αποχρώσεις του χαλκού και απλώστε τις σε όλη την έκταση, από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι και το τόξο των φρυδιών. Για να κάνετε το βλέμμα ακόμη πιο ζεστό μην χρησιμοποιήσετε μαύρη μάσκαρα. Προτιμήστε μία καφέ και περάστε την μόνο στις πάνω βλεφαρίδες.

• Σας αρέσουν οι φυσικές αποχρώσεις, αλλά φοβάστε ότι δεν σας ταιριάζουν; Μην ανησυχείτε! Αρκεί να διαλέξετε το κατάλληλο χρώμα για τον τύπο σας. Αν το δέρμα σας είναι ανοιχτόχρωμο, διαλέξτε μία σκιά σε μορφή κρέμας στις αποχρώσεις του ροδάκινου. Αν είναι πιο σκούρο, προτιμήστε το καφέ του κακάο για να τονίσετε τα μάτια.

• Αν θέλετε να δώσετε έμφαση στα μάτια, χρησιμοποιήστε μία σκούρα καφέ, σκούρα γκρι ή μαύρη σκιά. Απλώστε την με ακρίβεια στο πάνω βλέφαρο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Συνεχίστε με χρυσή σκιά μέχρι και το τόξο των φρυδιών. Το κάτω βλέφαρο θα το περάσετε με μαύρο μολύβι και με μία λεπτή γραμμή από τη χρυσή σκιά. Ολοκληρώστε με μαύρη μάσκαρα. Μην χρησιμοποιήσετε κραγιόν στα χείλη γιατί έτσι θα «βαρύνει» πολύ το Ιοοκ. Οι σκούρες σκιές είναι σέξυ όταν φοριούνται το βράδυ, αλλά δεν προτείνονται για πρωινές εμφανίσεις.

• Τα smoky eyes έχουν το χρώμα του καπνού, όπως λέει και το όνομα τους. Δηλαδή, γίνονται με μαύρες, γκρι ή καφέ σκιές. Οι γυναίκες, όμως, με μπλε ή πράσινα μάτια θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσουν άλλες σκούρες αποχρώσεις, όπως της σκουριάς, το μπορντό ή το σοκολατί.

Αν τα μάτια σας είναι μικρά αποφύγετε τις σκούρες σκιές. Θα τα κάνουν να φαίνονται ακόμη μικρότερα. Το καλύτερο για τα χαρακτηριστικά σας είναι να απλώσετε μία σκούρα σκιά σύρριζα στις βλεφαρίδες και, σταδιακά, να ανοίξετε το χρώμα χρησιμοποιώντας μία όλο και πιο φωτεινή απόχρωση μέχρι να φτάσετε στο οστό των φρυδιών.

Το να συνδυάσετε το χρώμα της σκιάς με το κραγιόν, για παράδειγμα φούξια στα μάτια και φούξια στα χείλη, δεν είναι καλή ιδέα. Γι αυτό φροντίστε το ένα από τα δύο να είναι αρκετούς τόνους πιο ανοιχτό από το άλλο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS